top of page
Image by Arjan Stalpers

OM MEG OG MIN BAKGRUNN

20220517_115414.jpg

 MIN VISJON

Jeg er utdannet og sertifisert instruktør og atferdskonsulent, og tilbyr konsultasjoner og trening utendør og inne i mine lokaler i Maura, som ligger et steinkast fra Gardermoen. 

Mitt mål er å gjøre kunnskap om hunder, atferd og læring tilgjengelig for hundeeiere. Jeg ønsker å skape trygge eiere som er i stand til å løse de utfordringene livet med hund måtte by på.

 

Treningsmetodene som jeg bruker og lærer bort, er effektive, belønningsbaserte og innebærer ikke bruk av straff eller tvang.  

Hjertet mitt banker litt ekstra for de hundene som allerede har noen utfordringer, og mitt mål er å gi familiehunder et tilbud hvor både hundens og eierens velferd og behov står i fokus.

CV

Sertifiseringer, utdanninger

Sertifisert atferdskonsulent på hund gjennom den internasjonale og anerkjente organisasjonen IAABC, som den eneste i Norge.

Utdanning for atferdskonsulent på hund, katt, hest og fugl gjennom CASI, med fordypning på aggressiv atferd hos hund. Jeg oppnådde høyeste mulige karakter på programmet.

Akkreditert hundetrener gjennom den internasjonale og anerkjente organisasjonen IAABC, som den eneste i Norge.

Andre utdanninger:
Klikkerinstruktør, Canis Hundeskole

 

Nosework instruktør, Nosework Norge

Sertifisert Control Unleashed instruktør (CCUI) , Leslie McDevitt

 

Fear Free-sertifisert Pet processional, Fear FreePets

Sertifisert Family Dog Mediator (FDM), Family Dog Mediation® Education Center for Kim Brophey.

IMG_4265.jpg

FRA HOBBY TIL YRKE

Helle Haugenes, atferdskonsulent og hundetrener

Min vei fra vanlig hundeeier til å jobbe profesjonelt med atferd ligner på mange andres: en hund med utfordringer.

 

Historien starter så langt tilbake som tidlig 1990-tallet, hvor Nordenstam og Järverud var ekspertene og hunder skulle adlyde samme hva. Jeg fikk mange velmente, men dårlige råd, til min obsternasige kelpie som bjeffet på hunder og gjetet biler. Rådene gjorde mer skade enn gagn. Ikke hjalp de, og forholdet oss imellom ble stadig dårligere. Til tider led hun nok også.

 

Etterhvert erstattet vi lydighet med tur og kos, og vi fikk heldigvis mange fine år sammen. Den dag i dag får jeg fortsatt vondt i magen av å tenke på hva jeg utsatte bestekompisen min for fordi jeg stolte blindt på mer erfarne (og velmenende) hundefolk.

IMG_3096.JPG
ada.jpg

Vendepunktet kom sammen med at internett ble allemannseie på midten av 1990-tallet. Jeg oppdaget "positiv hundetrening" og skjønte at det var mulig å trene hund uten tvang og ubehag. 

Et par år senere satt jeg på en forelesning i psykologi. Temaet var 'behaviorisme' og om hvordan Breland-paret trente dyr til imponerende handlinger ved hjelp av det vi i dag kaller klikkertrening. 

Plutselig så jeg lyset, og interessen for atferd og trening var for alvor vekket. Etter dette tok jeg flere instruktørutdanninger, trente egne hunder, holdt kurs, utdannet meg videre, og de senere årene har jeg spesialisert meg på problematferd. 

bottom of page