top of page

Kom i gang med nosework

Nosework Intro

Nosework Intro
Privatkurs
Privat kurs, 3 timer

Nosework er en spennende og morsom aktivitet, både til hverdags og konkurranse. Enkelt å komme i gang, ingen forkunnskaper nødvendig, og alle hunder elsker å bruke nesa.

Om kurset

I løpet av dette kurset får du og hunden dere på ulike typer søk, lære å observere og lese hunden i søket, samt bli i stand til å fortsette treningen på egenhånd etter endt kurs.


Å la hunden bruke luktesansen er en fantastisk enkel og morsom måte å aktivisere hundene på. Det kreves hverken mye tid eller utstyr for å holde på med nosework. Forsiktige og reaktive hunder har ofte ekstra stort utbytte av å trene nosework siden treningen gjøres individuelt og i hundens eget tempo.


Nosework foregår på hundens premisser, og det er en spennende sport som er med på å utvikle en god relasjon mellom hund og eier. Hunden skal få søke på et vis som er naturlig for den, med fokus på mestring og glede.

Nosework er en hundesport hvor hunden lærer å søke etter spesifikke dufter i ulike søksområder, men er like aktuell som aktivisering av hunden, som for konkurranse.


Sporten ble grunnlagt som en måte å aktivisere omplasseringshunder på i USA, og etterhvert har den blitt populær over store deler av verden nettopp fordi den passer for alle.


  • Ingen forkunnskaper

  • Få deltagere

  • Morsom aktivisering


Vi kommer til å bruke fremgangsmåten som er anbefalt av Nosework Norge på dette kurset. Da bli innlæringen blir en morsom lek for hunden der vi bygger søksglede og mestring. Når hunden har oppdaget at det er kjempemorsomt å lete og at det går an å finne spennende ting, begynner vi å introdusere første lukt.


I løpet av fire treninger skal vi gjennomgå:

Første trening: Søk etter godbiter i emballasje. (Observasjon. Lese hund.)

Andre trening: Søk i rom innendørs, startrutiner, terskelsøk. (Hvordan lukt oppfører seg i ulike miljøer.)

Tredje trening: Søk utendørs, samt kjøretøysøk.

Fjerde trening: Repetisjon og innføring av duft sammen med godbit.(Dufter og behandling av duft.)


Gjennom kurset skal du som eier få muliget til å bli god på å lese hunden i søket, hvordan du kan bruke observasjon til å se hvordan lukt oppfører seg, samt lære å belønne (vanligvis) hundens naturlige markeringsatferd ved funn.


Skriftlig materiale blir sendt ut på epost,

Facebookgruppe for spørsmål, og deling av treningsvideoer (frivillig)


Kontakt meg på helle@modhund.no om du lurer på noe :-)


For mer info om nosework og oversikt over konkurranser, se www.nosework.no


Nosework Intro

Innføring i nosework over 3 timer. Dette kurset finnes også som gruppekurs som går over to treninger.

Privatkurs

Privat kurs, 3 timer

Pris:

2500,-

bottom of page